Lychee-beignets

Aantal personen: 4

Benodigdheden

- 1 kg verse lychee's
- 150 gr suiker
- 150 gr bloem
- 1 snufje zout
- 2 eieren
- 4 eetlepels olie
- 1 eetlepels rum
- 5 cl melk
- poedersuiker

Bereiding

Pel de lychee's, halveer ze en verwijder de pit. Bestrooi de lychee's met suiker en laat dit een uur intrekken. Beslag: bloem en zout mengen, dan de eierdooiers erdoor en vervolgens al roerend de olie, rum en melk toevoegen. Klop de eiwitten stijf en meng dit door het beslag. Laat dit mengsel een uur staan. De halve lychee's door een beetje bloem rollen alvorens ze door het beslag te halen. Vervolgens onmiddellijk in het frituurvet dompelen. Bruin bakken en uit laten lekken. Dit lychee-beignets met poedersuiker bestrooien en opdienen.

Print deze pagina!