Krulandijvie-salade met lychee's

Aantal personen: 4

Benodigdheden

- 300 gr krulandijvie (frisee)
- 12 lychee's
- 50 gr gemengde gepelde noten
- 3 eetlepels citroen
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel vloeibare honing
- 6 eetlepels olie
- zout
- peper

Bereiding

Was de andijvie enkele malen in ruim water. Scheur de bladeren in stukjes en maak de groente droog in een slacentrifuge. Verwijder de schil van de lychee's. Haal de pit er voorzichtig ui. Hak de noten grof. Roer in een kommetje een sausje van citroensap, olie, mosterd, honing, zout en peper. Doe de krulandijvie in een saladekom. Schep de vruchten erover en sprenkel de dressing over de salade.

Uit: 'Wat je vèr haalt is lekker', Groenten en Fruit Buro



Print deze pagina!