Kip-avocado salade met dadels

Aantal personen: 4

Benodigdheden

- 3 rijpe avocado's
- 2 zure appels
- 200 gr gaar kippenvlees
- 16 verse dadels (Medjool)
- 6 eetlepels yogonaise
- sap van 1 limoen
- gepelde walnoten

Bereiding

Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Besprenkel ze met wat limoensap. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze ook in stukjes. Vermeng de appelstukjes met de avocadopartjes. Snijd het kippenvlees in kleine stukjes. Halveer de dadels en haal de pitten eruit. Vermeng de yogonaise met wat zout en peper en schep de saus door de salade. Doe de salade op een schaal waarop slablaadjes liggen en strooi er wat grofgehakte walnoten over.

Print deze pagina!