Gemarineerde ananassteaks

Aantal personen: 4

Benodigdheden

- 1 verse ananas
- 2 knoflookteentjes
- 1 theelepel gemalen koriander
- een beetje chilipeper
- 4 steaks van 150 gr per stuk
- 4 eetlepels olie
- 40 gr boter
- zout
- peper
- 2 eetlepels creme fraîche of slagroom

Bereiding

Snijd de bovenkant en onderkant van de ananas af en deel hem in vieren. Verwijder het hart en snijd het vruchtvlees uit de schil. De helft van het vruchtvlees in de mixer pureren, het overige vruchtvlees in de lengte in dunne stukjes snijden. Doe de schoongemaakte knoflookteentjes in de knoflookpers en doe het bij het gepureerde ananasvruchtvlees. Het geheel op smaak brengen met koriander en chilipeper. Leg de steaks op een schaal en giet de ananaspuree erover, afdekken met folie en in de koelkast enige tijd laten intrekken. Steaks uit de koelkast halen, met keukenpapier droog deppen, doe met een kwastje een beetje olie over beide zijden van de steak en leg de steaks op de gril of barbecue. Als tijdens het grillen kleine rode vloeistofbolletjes te voorschijn komen, 10 gr boter op de bovenzijde leggen. Ook de ananasreepjes op de gril of barbecue leggen en kort grillen en samen met de steaks serveren. Tijdens het grillen de marinade zacht laten koken en met creme fraîche of slagroom vermengen en bij de steaks geven.

Serveren met rijst en groene salade.



Print deze pagina!