Garnalen en carambola salade in een avocadobootje

Aantal personen: 4

Benodigdheden

Voor de salade:
- tussen 175 en 225 gr gekookte garnalen
- 75 gr groene paprika in kleine blokjes gesneden
- 75 gr dun gesneden bleekselderij
- 75 gr gebrande amandelsnippers
- 500 gr gekookte macaroni schelpjes
- 1 carambola in sterretjes gesneden
- 2 rijpe avocado's
- limoen- of citroensap

Voor de dressing:
- tussen 125 en 175 gr mayonaise
- 1 eetlepel fijngesneden sjalotje
- 1 eetlepel Franse dressing
- 1 eetlepel limoensap
- ½ theelepel dijonmosterd
- zout
- peper

Meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar zodat er een gladde saus ontstaat.

Bereiding

Halveer de avocado's in de lengte, verwijder de pit en besprenkel met limoen- of citroensap Meng alle ingrediënten voor de salade, behalve de avocado door elkaar, doe de dressing er doorheen en zet het geheel koud weg. Doe voor het serveren de salade in de avocadohelften en garneer met een carambola sterretje.

Print deze pagina!