Franse vruchtenvlaai met kiwano

Aantal personen: Voor meerdere personen

Benodigdheden

- een voorgebakken taartbodem met een diameter van 23 cm
- 500 ml banketbakkersroom of custardvla
- vruchtvlees van 1 kiwano
- 2 eetlepels gelatinepoeder
- 2 eetlepels water
- 2 eetlepels kiwi- of sinaasappellikeur
- vers fruit bijv. druiven, frambozen, bosbessen, plakjes perzik

Bereiding

Leg de taartbodem op een bord of taartschaal. Vul de vlaai met banketbakkersroom en struk de bovenkant glad. Doe het vruchtvlees van de kiwano in een kleine kom. Laat de gelatine in koud water wellen en laat het au-bain-marie oplossen. Laat het gelatinemengsel iets afkoelen en meng het met de likeur door het vruchtvlees van de kiwano. Laat het mengsel verder afkoelen totdat het begint te stollen. Verdeel dit gelijkmatig over de banketbakkersroom. Zet het geheel in de koelkast en laat het verder stollen. Snijd het fruit in partjes en schik in het midden en aan de rond van de vlaai. Laat sommige delen of het gedeelte tussen midden en rand onbedekt om de groene kiwano-garning goed te laten uit komen.

Print deze pagina!