Dadelbrood

Aantal personen: 4

Benodigdheden

- 150 gr bloem
- 100 gr suiker
- 2 pakjes vanillesuiker
- 2 eetlepels Grand Marnier
- 3 eieren
- 300 gr gemengde noten (gepeld)
- 50 gr gekonfijte vruchten
- 50 gr rozijnen
- 250 gr dadels
- boter om het bakblik in te vetten

Bereiding

Was de rozijnen en laat de uitgelekte rozijnen een half uurtje trekken in de Grand Marnier. Hak de noten vrij grof. Klop de eieren samen met de suiker en vanillesuiker schuimig totdat er een wat dikkere saus ontstaat. Spatel hier de bloem luchtig doorheen. Voeg de ontpitte en fijngesneden dadels, de gehakte noten, gekonfijte vruchten en de rozijnen toe. Meng alles totdat een glad beslag ontstaat en schep dit in een beboterd bakblik. Verwarm de over voor op 175°C en laat het dadelbrood in ongeveer een uur en een kwartier bakken. Mocht het brood teveel kleur krijgen, kunt u het afdekken met wat aluminiumfolie. Het brood is gaar als bij het prikken in het brood geen deeg blijft kleven.

Print deze pagina!