Chocoladetaart met kaki's

Aantal personen: Voor meerdere personen

Benodigdheden

Voor het deeg:
- 100 gr zachte boter en wat boter om een springvorm van 26 cm doorsnee in te vetten
- 100 gr suiker
- 1 theelepel vanillesuiker
- 3 eieren
- 100 gr pure chocolade geraspt
- 150 gr meel
- 1 theelepel bakpoeder
- geraspte schil van een halve sinasappel
- zout.

Voor de vulling:
- 50 gr pure chocolade
- 250 gr slagroom
- 3 tot 4 eetlepels bittere sinaasappelmarmelade
- 4 rijpe kakivruchten
- 1 eetlepel suiker

Bereiding

Vet de springvorm met wat boter in. Klop de boter, suiker, vanillesuiker, 3 eierdooiers, zout en de geraspte sinaasappelschil door elkaar totdat de suiker is opgelost en het mengsel schuimig is. Meng de geraspte chocolade met meel en het bakpoeder. Sla het eiwit met 3 eetlepels water stijf en doe dit bij het botermengsel. Sla dan voorzichtig het mengsel door het botermengsel. Giet het deeg in de vorm en bak het in een niet voorgewarmde oven op 180°C in 40 tot 50 minuten gaar. Als de bodem gaar is, haal hem uit de oven en laat hem langzaam afkoelen. Rasp de chocolade voor de vulling grof. Verwarm de slagroom matig en los de chocolade hierin op. Haal het mengsel van het vuur en laat het afkoelen en zet het daarna in de koelkast. Meng de sinaasappelmarmelade met wat sinaasappelsap, halveer de taartbodem en strijk het mengsel op de onderste laag. Schil de kaki's, snijd ze in plakjes en leg deze op de marmelade. Klop de slagroom met chocolade met wat suiker half stijf en smeer dit over de kakivruchten. Leg het bovenste gedeelte van de taartbodem terug en leg hierop het restant van de schijfjes kaki's. Dek deze laag verder af met het restant van de slagroom. Laat de taart ongeveer 2 uur afkoelen in de koelkast en bestrooi de taart met wat poedersuiker en geraspte chocolade.

Print deze pagina!