Chinese flensjes

Aantal personen: 4

Benodigdheden

- 24 lychee's
- 80 gr bloem
- zout
- 2 eieren
- 2½ dl melk
- boter
- 1 eetlepel suiker
- 2 eetlepels likeur
- 2 eetlepels citroensap
- poedersuiker

Bereiding

Doe bloem en zout in een kom. Voeg de eieren toe en roer tot een glad beslag ontstaat, verdun dit met de melk. Bak hiervan flensjes. Pel de lychee's en verhit ze in 2 eetlepels boter met de suiker. Voeg de likeur en het citroensap toe en laat de lychee's sudderen tot de flensjes klaar zijn. Sla de flensjes tweemaal dubbel en leg ze terug in de pan. Leg in elk een paar lychee's en overgiet ze met het stroopje. Bestrooien met poedersuiker, eventueel nog met cognac flamberen.

Uit: 'Bijzondere groenten en vruchten', Stichting Propaganda Groenten en Fruit.



Print deze pagina!