Avocadosoep met knoflookcroutons

Aantal personen: 4

Benodigdheden

- 2 avocado's
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 7½ dl bouillon
- 50 gr boter
- 25 gr verse roomkaas met fijne kruiden en knoflook
- 2 sneetjes witte brood zonder korst
- 1 eetlepel citroen- of limoen sap
- 1 eierdooier
- 2 eetlepels slagroom

Bereiding

Snipper de uitjes heel fijn, Verhit 25gr boter of olie in een pan en fruit de uien glazig. Pers het teentje knoflook erboven uit. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de bouillon ca 10 min. zachtjes koken. Vermeng intussen de verse roomkaas met de rest van de boter. Besmeer de sneetjes brood aan beide zijden met dit mensel en snijd ze in kleine blokjes. Bak de blokjes brood in een droge koekenpan rondom bruin. Halveer de avocado's, verwijder de pitten en lepel het vruchtvlees eruit. Pureer het vruchtvlees samen met het citroen- of limoensap in een mixer of blender en wrijf het door een zeef. Roer de avocado puree door de bouillon en verwarm de soep zachtjes, maar laat hem niet meer koken. Roer de eierdooier los met slagroom en enkele eetlepels hete soep. Voeg het eiermengsel al roerend aan de soep toe en blijf roeren totdat de soep mooi gebonden is. Schep de avocadosoep in de kommen en strooi de croutons erin.

Print deze pagina!