Varkensrollade met mango en gembersaus

Aantal personen: 4

Benodigdheden

- 1 rijpe mango
- 100 gr verse roomkaas
- ½ theelepel worchestershiresaus
- 600 gr varkensfilet
- 2 theelepels gemberpoeder
- 50 gr dun gesneden bacon
- 75 gr boter
- 1/8 ltr slagroom
- 3 eetlepels gembersiroop
- gemberpoeder
- zout
- peper
- eventueel rolladetouw

Bereiding

Schil de mango en snijd plakjes van mango. Houd wel rekening met de grote pit in het midden. Houd u drie plakjes achter voor garnering. Rest van het vruchtvlees in kleine stukjes snijden. In een kommetje de verse roomkaas, helft van de mango en worcestershiresaus door elkaar mengen. Op een plank het vlees uitspreiden en met een scherp mes twee maal het vlees insnijden zodat er een langer en dunner stuk ontstaat. Wrijf het vlees in met zout, peper en gemberpoeder. Rest van de mango en bacon over het vlees verdelen. Aan een korte kante van het vlees het kaasmengsel leggen. Vlees oprollen te beginnen aan de kant waaar de kaas ligt. Bind het geheel met rolladetouw vast .

Verhit in een braadpan boter, vlees in ca. 5 minuten rondom bruin bakken. Op een laag vuur met deksel schuin op de pan vlees in ca 40 min gaar braden. Af en toe keren. De achtergehouden plakjes mango in kleinere plakjes snijden. Telkens 3 plakjes tot waaier vormen. Vlees uit de braadpan op de plank leggen en ca 5 minuten laten rusten. Intussen aan het braadvocht slagroom, gembersiroop en 1 dl water toevoegen. Alles onder roeren bijna aan de kook brengen. Op smaak brengen met zout en peper. Giet de saus in een suaskom. Snij het vlees in 12 plakken dakpansgewijs op een schotel, garneren met waaiertjes mango's.



Print deze pagina!