Taart met physalis

Aantal personen:

Benodigdheden

Voor de taartbodem:
- eiwit van 3 eieren
- 100 gr suiker
- 1 theelepel maizena
- 1 theelepel water
- 1 tot 2 theelepels azijn

Voor de vulling:
- 200 gr slagroom
- 2 eetlepels suiker
- 300 gr physalis

Voor de saus:
- 1 afgestreken eetlepel witte bloem
- 1½ eetlepel suiker
- 3/8 liter witte wijn
- 1 eetlepel zure room
- vanille suiker

Bereiding

Klop het eiwit stijf en voeg de suiker toe. Meng de maizena, water en azijn door elkaar totdat het een glad mengsel wordt. Voeg dit toe aan het opgeklopte eiwit. Doe dit mengsel in een ingevette vuurvaste schaal en laat het een uur in de oven staan met 150°c. Na het uitdoen van de oven de taart nog een half uur in de oven laten staan (tegen inzakken van het deeg) Klop de slagroom met 2 eetlepels suiker stijf. Spreid het mengsel uit over de afgekoelde taartbodem en beleg het met 300 gr physalis. Meng de bloem, wijn, suiker, zure room en de vanillesuiker in een pan en roer het door elkaar totdat een glad mengsel ontstaat. Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat het enige minuten koken. Giet de afgekoelde saus over de taart. Laat de taart in de koelkast opstijven.

Print deze pagina!