Asperge risotto

Aantal personen: 4

Benodigdheden

- 350 gr groene asperges
- 1 kleine fijngesneden ui
- 60 gr boter
- 250 gr ongekookte rijst 625 ml kippenbouillon
- 40 ml droge witte wijn
- 40 gr geraspte parmezaanse kaas
- 20 ml room
- zout
- peper

Bereiding

Was de asperges en snijd ze in stukjes van anderhalve centimeter. Houd de toppen apart. Smelt 2 eetlepels boter in een braadpan, fruit de ui en de aspergestukjes totdat de uien glazig zijn. Doe de rijst erbij en roer het mengsel goed door elkaar. De rijstkorrels moeten helemaal in de boter gewenteld zijn. Doe de warme kippenbouillon erbij en breng het mengsel aan de kook en laat het met gesloten deksel ongeveer 10 minuten pruttelen. Voeg de aspergetoppen en de wijn toe en laat het geheel nog een 10 minuten koken. Voeg de room, de geraspte kaas, boter en zout en peper toe. Roer het voorzichtig iets door. Haal de risotto van het vuur and laat het met gesloten deksel vijf minuten staan. Serveer het eventueel met wat extra parmezaanse kaas.

Print deze pagina!