Alles over de Dadels


Uiterlijk: 
Een langwerpige ovale bruine vrucht van 3 tot 4 centimeter lang. Het bruine, vaak wat harde velletje van de dadel is net als het bruine smeuïge vruchtvlees eetbaar.

Landen van herkomst: 
Israël en de Verenigde Staten.

Aanvoer:
Het hele jaar rond.

Smaak:
De dadels hebben een zoete smaak die vaak aan honing doet denken.

Narijpen:
Een dadel wordt rijp geplukt, een meestal vlak na de oogst vers ingevroren of gedroogd. Het merendeel van de dadels die u koopt, zullen dus ingevroren of gedroogde producten zijn.

Aansnijden:
Als er nog een pit in de dadel zit, snijdt u de dadel aan één zijde over de lengte open en verwijdert u voorzichtig de pit. Wilt u de schil verwijderen, kunt u het beste het topje aan de kant van het steeltje eraf halen. Als u dan zachtjes op de dadel duwt zal het vruchtvlees langzaam uit de schil komen.

Voedingswaarde per 100 gram:

Calorieën: 165 Kcal B-caroteen: 0,26 tot 0,65 mg
IJzer: 4,0 mg en meer