Alles over de Kiwano


Uiterlijk: 
Een langwerpig ovaal gevormde vrucht met 'hoorntjes' op de schil. De stevige schil is groen-oranje tot knaloranje van kleur. Het vruchtvlees van de kiwano bestaat uit lichtgroen gekleurd vruchtvlees met veel pitjes. Het vruchtvlees en de pitjes zijn eetbaar.

Landen van herkomst: 
Nieuw Zeeland, Kenya, Israel en Portugal

Aanvoer:
Het hele jaar rond.

Smaak:
De kiwano is fris van smaak met een vleugje banaan en citroen.

Narijpen:
Een nog niet volledig doorgekleurde kiwano, kleurt door als u hem bewaart op een fruitschaal of een niet te koude plek. De kiwano is echter al eetbaar als hij oranje begint door te kleuren. Op de fruitschaal kunt u de kiwano tot enkele weken goed houden.

Aansnijden:
Als u de buitenkant van de kiwano wilt gebruiken om een cocktail in te serveren, snijdt u het kapje van de bovenkant weg en lepelt de inhoud uit de kiwano. Indien u het voor een voorgerecht wilt gebruiken, halveer dan de kiwano en hol hem dan uit.

Voedingswaarde per 100 gram:

Calorieën: 22 Kcal Calcium: 16 mg
Natrium: 2,3 mg Magnesium: 16,2 mg
Kalium : 302 mg Vit. C: 6,4 ppm